03 Mayıs 2011-Salı/Dilek Winchester

03 Mayıs 2011 DEPO/18:30-20:00 | Dilek Winchester / Adres yok, ihtimal var! Kayıtdışı ekonominin gölgesinde bir parazit: Kayısı Kent A4 |
Alışıldık sanat mekanlarının dışında, sanat piyasasının dayattığı kurallara uymak zorunda kalmayan bir sanat üretimi mümkün mü? Kayısı Kent A4, kendini yasal olmayan ama görmezden gelinen kayıtdışı ekonominin akışına bırakmış, kentsel alanda katılıma ve işbirliğine dayalı bir proje. Şahane bir anonim tasarım örneği olan seyyar pvcci/fotokopici tezgahlarında iyi huylu bir parazit olarak çoğaltılmakta ve dağıtılmakta olan bu fanzin/fanzinimsi/A4 kağıda kopyalanabilecek şey dizisinin her sayısını farklı bir sanatçı hazırlamakta. Projeyi tasarlayan ve yürüten Dilek Winchester’in hazırladığı giriş sayısını takiben Evrim Kavcar, Burak Bedenlier, Nalan Yırtmaç, Delphine Rigaud ve Stephan Kurr’un hazırladığı sayılar çıktı. Kayısı Kent A4, yoluna xurban, Yasemin Özcan Kaya, Vaghram Aghasyan ve Jorge Mendez Blake’in hazırlayacağı sayılarla devam edecek.
"KAYISI KENT A4
Detaylı bilgi için:
http://kayisikenta4.blogspot.com/
Kayısı Kent A4 nedir?
Kayısı Kent A4, her sayısını farklı bir sanatçının hazırlayacağı ve İstanbul'da seyyar pvc'ci/fotokopiciler tarafından çoğaltılacak ve satılacak bir fanzin/fanzinimsi/A4 kağıda kopyalanabilecek şey dizisidir. Kayısı Kent A4, Mart 2010 ile Aralık 2010 arası sokakta var olmaya çalışacak.
Kayısı Kent A4 nerede bulunur?
Kayısı Kent A4, yalnızca seyyar pvc'ci/fotokopicilerde satılır. Fanzini satan seyyar fotokopicileri Karaköy'de Yüksek Kaldırım girişinde, haftaiçi Osmanbey Metrosu ile Şişli Camii arasındaki bölgede, iş çıkışı saatlerinde Pangaltı ile Elmadağ arasında kaldırımın kalabalık olduğu tarafta büyük bir ihtimalle bulabilirsiniz. Haftasonu Aksaray'da ve Tünel ile Galip Dede Caddesi civarında belki bulabilirsiniz. Hafta içi Beyoğlu'nda Balıkpazarı'nın arkasında, Ağa Camii'nin sokağında ve Nişantaşı'nda küçük bir ihtimal de olsa yakalama şansınız var." Kayısı Kent A4 - Tanıtım Bülteni
■■■
Dilek Winchester 1998 yılında Central Saint Martin’s College of Art and Design’da lisans eğitimini ve 2010’da Marmara Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Bölümü’nde doktora tezini tamamladı. Bugüne kadar Londra, İstanbul, Diyarbakır, Venedik, Leipzig ve New York’ta sergilere katıldı. Kurucu üyesi olduğu Anon Sanatçı kolektifi ile Londra’da CultureFm ve Çok Kültürlü Yoğurt Partisi adlı kentsel alanda katılıma dayalı projeler gerçekleştirdi. 2010 yılında Kayısı Kent A4 adlı, her sayısını farklı bir sanatçının hazırladığı ve İstanbul’da seyyar fotokopiciler tarafından kentin çeşitli noktalarında dağıtılan fanzin projesini başlattı ve halen yürütmektedir. Çevirmen, yazar, oyuncu, mimar, psikolog ve psikodramatist gibi farklı uzmanlık alanlarından gelen kişilerle işbirliği halinde ürettiği çalışmaları dil, yazı, edebiyat, çeviri, tiyatro, sözlü tarih, duyguların ifadesi gibi konular üzerine düşünme denemeleridir.