IVEDI FORUM: 02.07.2022 / 15:00-17:00 / Cezayir Toplantı Salonu / Istanbul Lafla peynir gemisi yürümez : Beyoğlu Kültür Yolu kimin yolu?









Ivedi Forum

02.07.2022 / 15:00-17:00 / Cezayir Toplantı Salonu / Istanbul

Lafla peynir gemisi yürümez : Beyoğlu Kültür Yolu kimin yolu?

başlığı taşıyan ivedi forum çağrımıza iki önemli eleştiri / okuma kaynaklık etmiştir.

1+1 Express dergisi : ilk festival için Nâzım Dikbaş birartibir.org/sokakta-kahir-var/ (26 Aralık 2021) 2. Festival için, Marina Papazyan ve Eda Hisarlıoğlu birartibir.org/yazar/marina-papazyan/ (13 Haziran 2022)

Bu eleştirilerin / okumaların dile getirdiği sorunları, katılımcılarla birlikte ameliyat masası metaforuyla ele alarak verimli bir forum gerçekleştirdik. Bu forumda, sanat- iktidar ilişkisi, sanat yapma pratiğimizdeki düşünsel ve eylemsel çelişkileri, bunların etik, vicdani sonuçları hakkında sorun tespitlerinde bulunup yapıcı ve çözüm odaklı önerileri tartıştık. Forum sonunda, soruna odaklanan çok kıymetli ve umutlu bir buluşma olduğu belirtildi. Her kriz anlarında değil, aksine sürdürülebilirlik niyeti ile sanat alanında deneyimlediğimiz sorunların çözümlerini zamana yayarak ve içselleştirerek farklı alanlar açmanın daha sağlıklı olacağına karar verdik.

Bu ilk ivedi forumda katılım gösteren, gelemese de yüreklendiren, oluşmasında emeği geçen arkadaşlara ve bir sonraki foruma kaynaklık eden tüm yapıcı paylaşımlarınıza teşekkür ederiz.

Deniz M. Örnek, Mürüvvet Türkyılmaz, Rafet Arslan



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.